- Unde se poate folosi cărămida aparentă sau cărămida decorativă Klinker
- Placarea gardului cu o cărămidă decorativă
- Avantajele gardului de cărămidă
- Tipuri de garduri din cărămidă
- Gardul de cărămidă: de ce anume trebuie să ții cont
- Sfaturi pentru realizarea unui gard placat cu o cărămidă decorativă
Multe persoane pleacă deseori de la premisa că este scump să folosești cărămidă atât la zidărie cât și în scop decorativ. Însă dorim să aducem câteva argumente care să-i convingă chiar și pe cei mai sceptici că merită să investești în materiale de calitate atunci când îți construiești casa sau dacă ai un proiect mai mare, precum o clădire de birouri. Cărămida aparentă adaugă textură fațadelor și pereților, oferind un aer nobil oricărei clădiri.
Extrem de versatilă, cărămida aparentă lasă loc imaginației pentru a crea adevărate bijuterii stilistice.
Unde se poate folosi cărămida aparentă sau cărămida decorativă Klinker
Una din opțiunile preferate de mulți constructori este cărămida aparentă Klinker. Datorită materialului rezistent din care aceasta este realizată, cărămida aparentă face față cu brio intemperiilor, condițiilor meteo nefavorabile, diferențelor bruște de temperatură și umezelii excesive. Nici structura și nici aspectul nu vor fi afectate peste ani. Tocmai de aceea, cărămida aparentă sau cărămida decorativă klinker poate fi folosită pentru placarea fațadelor unei clădiri, pentru realizarea grătarelor și a gardurilor dar și pentru a decora pereții interiori precum cei din living, dormitor, scări, chiar baie și bucătărie.
Citește și: Cărămida: Metru cub zidărie vs. metru cub matematic
Placarea gardului cu o cărămidă decorativă
Așa cum iubim să avem interioare cochete, nici exteriorul casei nu trebuie neglijat. Chiar dacă ai optat pentru placarea exterioară a casei cu materiale tradiționale sau ai optat pentru o cărămidă aparentă klinker, îți recomandăm să folosești și la gard cărămidă pentru un aspect deosebit și rezistență peste ani.
Când vine vorba despre garduri elegante și sofisticate, cu cărămida aparentă știi că nu vei da niciodată greș. Chiar dacă folosești la construcția gardului cărămidă de zidărie sau doar vrei să plachezi gardul cu o cărămidă decorativă aspectuoasă, rezultatul final va fi unul foarte plăcut.
Avantajele gardului de cărămidă
Gardurile din cărămidă sunt durabile, rezistând peste generații, oferind un aspect clasic ce nu se va demoda niciodată. Gardurile din cărămidă sunt foarte populare și sunt potrivite atât pentru îngrădirea caselor, cât și a altor tipuri de clădiri.
Un gard din cărămidă, pe lângă faptul că se bucură de o estetică deosebită, are și multe alte beneficii funcționale. Zidul din cărămidă oferă siguranță, împiedicând persoanele străine să intre prin efracție. De asemenea, acestea sunt sigure pentru copiii mici și animalele de companie care sunt tentați să exploreze exteriorul curții.
Ajută la blocarea zgomotului de pe străzile aglomerate și, astfel, aceste garduri reprezintă o alegere bună pentru intimitatea proprietarilor, mai ales dacă aceștia locuiesc într-o zonă aglomerată.
Gardurile de cărămidă contribuie semnificativ la îmbunătățirea peisajului exterior, oferind eleganță. Cu idei bune, se pot crea modele deosebite de garduri de cărămidă.
Gardurile de cărămidă sunt ecologice, fiind realizate din materiale naturale și au o rezistență foarte ridicată la seisme.
Gardul de cărămidă nu necesită lucrări de întreținere, însă uneori se pot aplica soluții de impermeabilizare speciale pentru tencuieli, plăci ceramice, cărămidă, pentru a face față mai bine provocărilor meteorologice.
Tipuri de garduri din cărămidă
Se pot executa diferite tipuri de garduri de cărămidă tocmai pentru că sunt piese versatile, cu care se lucrează foarte ușor, lăsând libertate de executie. Există garduri pline, ce oferă intimitate maximă proprietarilor, sunt mai înalte și diminuează zgomotul venit de pe stradă, garduri cu cărămidă cu spații între ele ce sunt folosite tocmai pentru accentuarea frumuseții curții și a casei sau garduri în care doar baza și stâlpii sunt acoperiți cu cărămidă aparentă, fiind conectați între ei prin panouri de gard din fier forjat sau lemn.
Însă proprietarii nu trebuie să se limiteze doar la aceste modele, deoarece cărămida aparentă este foarte versatilă.
Citește și: Ce sunt Petele Albe de pe Cărămida Aparentă?
Gardul de cărămidă: de ce anume trebuie să ții cont
- Ai nevoie de un proiect: La fel ca atunci când îți construiești casa, trebuie să ții cont de tipul de sol din zona respectivă, de destinația spațiului exterior și ai nevoie de realizarea unui proiect.
- Ai nevoie de fundație: Un gard realizat integral din cărămidă sau un gard acoperit cu o cărămidă aparentă are nevoie de stabilitate. Asta înseamnă că acesta are nevoie de o fundație solidă, pentru a te asigura că gardul nu se va prăbuși sub greutatea cărămizilor și a mortarului aplicat pe suprafață. Astfel, pentru stâlpi este necesară o fundație de aproximativ 60 cm, iar pentru bază de până în 50 cm.
- Ai nevoie de stâlpi: Recomandarea noastră este ca aceștia să aibă o lățime generoasă, intre 35 si 60 cm iar distanța între stâlpi sa nu fie mai mare de 2 metri.
- Ai nevoie de un șant de drenaj: Pentru a te bucura de un gard trainic și fără întreținere suplimentară, nu uita de șantul de drenaj. Acesta poate fi umplut cu pietriș sau cu tuburi speciale de drenaj.
Citește și: Importanța fier betonului în construcții. Avantaje și utilizare
Sfaturi pentru realizarea unui gard placat cu o cărămidă decorativă
Oferta este foarte generoasă atunci când vorbim despre cărămida aparentă. Aceasta se găsește într-o mulțime de culori, texturi (poate fi poroasă, mată sau lucioasă), așa că cel mai bine este să alegi un furnizor care te poate ajuta cu un paletar, pentru a vedea care îți place cel mai mult. Tot acesta te poate ajuta și cu niște costuri estimative pentru lucrarea ta, pentru a-ți putea face de la început calculele necesare.
Ține cont de ideile de mai jos pentru a te bucura de un gard sofisticat placat cu cărămidă aparentă:
- În cazul în care ai și la casă detalii din cărămidă, asigură-te că se potrivesc cu cele de pe noul gard. Nu ți-ai dori, cu siguranță, ca între acestea să existe o discrepanță stilistică mare. Totul trebuie să se completeze frumos, ca și cum ar fi un tot.
- În funcție de locul în care este casa amplasată, ia în considerare tipul de gard. Dacă locuiești pe o stradă aglomerată, cu trafic intens, cu siguranță ai vrea să estompezi zgomotul și nici să ai spațiul personal invadat în permanență de privirile indiscrete ale trecătorilor. În acest caz, îți recomandăm să optezi pentru un gard din cărămidă plin și înalt. În cazul în care locuiești într-o zonă mai retrasă, poți alege un gard cu spații sau cu inserții de panouri metalice.
- Nu este obligatoriu să te limitezi la o singură culoare de cărămidă aparentă ci poți face combinații interesante între ele. Joacă-te cu texturile și culorile pentru un plus de originalitate.
- În cazul în care vrei să creezi o imagine unitară, poți opta și pentru acoperirea aleilor din curte cu pardoseală ceramică și aplicarea acestora pe terasă. Este foarte rezistentă, nu se pătează și se curăță rapid chiar și în condițiile unui trafic mai ridicat, cum ar fi în cazul unei clădiri de birouri. În plus, este un material sănătos, natural, obținut prin arderea argilei la temperaturi foarte ridicate.
Te așteptăm la TehnoConstruct.ro pentru a-ți prezenta oferta noastră de cărămidă aparentă și costuri estimative pentru proiectul tău!
Comentarii