De ce să alegi cărămida Klinker pentru fațada casei

  1. Cu cărămida aparentă Klinker pentru fațadă faci economie
  2. Fațade deosebite obținute cu ajutorul cărămizilor Klinker
  3. Cărămida Klinker sporește confortul
  4. Fațadă din Klinker cărămidă aparentă. O investiție sănătoasă pentru zeci de ani
  5. Cum se obține cărămida Klinker
  6. De ce să ții cont în timpul montajului cărămizii Klinker pe fațadă

Dacă ești pe punctul de a-ți construi o casă sau doar o modernizezi pe cea actuală, alegerea tipului de fațadă poate fi dificilă. Însă, dacă optezi pentru Klinker cărămidă aparentă vei reuși să te bucuri de o casă cu un aspect deosebit dar și să adaugi valoare căminului tău. Cărămida Klinker nu se remarcă doar prin aspectul său deosebit ci și prin avantajele nenumărate pe care le are.

Iată de ce ar trebui să alegi cărămidă Klinker pentru fațada casei!


Cu cărămida aparentă Klinker pentru fațadă faci economie


Multe persoane sunt speriate la început de costul ridicat pe care cărămida aparentă îl poate avea atunci când se folosește pentru placarea pereților exteriori. Însă, în realitate lucrurile sunt diferite. Aceasta nu are nevoie de o întreținere deosebită în timp, nu se cojește și practic nu trebuie să o înlocuiești în doar câțiva ani.
Spre deosebire de alte tipuri de materiale folosite la scară largă pentru fațadă, cărămida Klinker este foarte rezistentă în timp și nu necesită nicio reparație. În cazul, puțin probabil, al deteriorării unei anumite porțiuni sau ciobirii unei bucăți de cărămidă aparentă pentru exterior se poate înlocui doar zona afectată, fără a acționa la nivelul întregii fațade.
Pentru întreținere, cărămida aparentă Klinker are nevoie doar de o spălare cu apă, din când în când, în funcție de amplasarea construcției, gradul de poluare și nu numai.


Fațade deosebite obținute cu ajutorul cărămizilor Klinker


Este de necontestat faptul că arată extraordinar de frumos cărămida aparentă, indiferent de culoarea sau finisajul acesteia. Extrem de versatilă, cărămida decorativă Klinker poate fi folosită pentru realizarea brâurilor decorative sau a altor ornamente pe fațadă. Pot fi combinate între ele în funcție de imaginația fiecărui proprietar în vederea realizării unor detalii arhitecturale sofisticate.
Cărămizile decorative sunt disponibile într-o gamă vastă de culori, texturi, forme și dimensiuni și pot completa cu succes un decor combinat cu sticlă, lemn sau chiar accente metalice.


Cărămida Klinker sporește confortul


Pe lângă avantajele economice și cele ce țin de aspectul deosebit pe care le are cărămida decorativă Klinker, fațada realizată din acest tip de material oferă un confort sporit la interior, izolând foarte bine atât din punct de vedere fonic cât și din punct de vedere al temperaturii. Astfel, te poți bucura de o temperatură optimă tot timpul anului, contribuind semnificativ la crearea unui microclimat prietenos, oferind ventilație potrivită și prevenind condensul în interiorul peretelui.

Citește și despre: Importanța armăturilor în construcția unei case


Fațadă din Klinker cărămidă aparentă. O investiție sănătoasă pentru zeci de ani


Deși reprezintă o provocare foarte mare, ridicarea unei case este și o realizare importantă. Pentru că va deveni cămin pentru mulți ani, uneori pentru totdeauna, trebuie să cântărești bine toate detaliile, opțiunile și calitatea materialelor cu care lucrezi.
Fațada din cărămidă aparentă Klinker este una din acele decizii bune, pe care nu vei regreta că le-ai luat, nici peste ani, fiind alegerea optimă pentru confortul unei case.
Aceasta este realizată din argilă naturală sau un amestec de argilă, adică materiale naturale care nu îți vor afecta sănătatea. Folosirea argilei permite și obținerea unor culori deosebite, oferind o plajă generoasă de opțiuni și nuanțe.
Fațadele îmbrăcate în cărămidă de placare sunt foarte rezistente la intemperii și condiții meteorologice culoarea și textura rămânând impecabile în fața înghețului sau a căldurii excesive iar vânturile foarte puternice și chiar grindina nu le afectează nicicum.

Citește și despre: Ce sunt petele albe de pe cărămida aparentă?

Cum se obține cărămida Klinker


Ca orice tip de cărămidă, fie că vorbim despre cărămidă construcții sau cărămidă aparentă, cărămidă decorativă Klinker, toate sunt realizate din argilă care este arsă în mod mod natural până ce se obține o anumită culoare, fără a fi nevoie să se utilizeze pigmenți de culoare. Cărămida aparentă Klinker este practic argila ce se ”topește” la temperaturi de aproximativ 1500°C, într-un cuptor tunel, proces în urma căruia apare fenomenul de ”vitrifiere” si se închid porii argilei. Prin urmare, rezultă un tip de cărămidă cu densitate mai mare. Argila este rezistentă la acizi și, datorită acestui fapt, cărămida se comportă atât de bine chiar și în cazul poluării excesive sau a unor ploi acide.


De ce să ții cont în timpul montajului cărămizii Klinker pe fațadă


Deși vorbim despre un produs de calitate superioară, dacă acesta nu este montat corespunzător, pot exista surprize neplăcute pe viitor. Așadar, ține cont de recomandările de mai jos pentru un montaj ca la carte:


• Întotdeauna cărămizile Klinker se vor monta pe suprafețe curatățate în prealabil de impurități, solide;
• Cărămizile Klinker nu se vor monta direct pe fațadele vopsite;
• Folosește numai adezivi ce au calități flexibile;
• Folosește o gletieră cu dinți pentru a întinde uniform adezivul, atât direct pe perete cât și pe spatele cărămizii;
• Când începi montarea cărămizilor Klinker, începe de la un colț sau o latură a peretelui;
• Pentru găurile de ușă și geamuri, poți folosi piese de colț, cu formă specială, pentru un finisaj impecabil;
• În timpul montării cărămizilor aparente, se va aplica o presiune pe acestea și se vor mișca stânga-dreapta câțiva centrimetri pentru a elimina bulele de aer și pentru a face contact mai bine cu adezivul;
• Culoarea chitului nu trebuie neglijată deoarece aceasta va completa fațada într-o manieră frumoasă;
• Ocupă-te mai întâi de chituirea rosturilor orizontale și ulterior de cele verticale;
• Îndepărtează surplusul de chit sau adeziv de pe plăci cu o perie sau cârpă umedă.


Citește și: Câți metri pătrați are un metru cub de cărămidă?

Cărămizile decorative Klinker pot fi utilizate cu succes atât la interior cât și la exterior. Poți placa pereții bucătăriei sau ai cramei, dacă ai un astfel de loc, poți îmbrăca șemineul sau un perete întreg dintr-o cameră, ce va atrage imediat privirile oaspeților tăi. Dacă îți dorești și o podea care să arate deosebit și să aibă un aer mediteranean, poți folosi cu încredere pardoseala ceramică. Aceasta are avantajul de a fi foarte rezistentă atât la murdărie cât și la un trafic ridicat și, în plus, arată și foarte bine.

Dacă te pregătești pentru un nou proiect asigură-te, înainte de orice, că ai procurat toate materialele necesare numai de la furnizori de încredere. În gama TehnoConstruct.ro găsești cărămidă aparentă, cărămidă Klinker, cărămidă zidire dar și tot ce ai nevoie pentru amenajări interioare – exterioare. Ia legătura cu un consultant pentru a te ajuta cu toate calculele privind necesarul de materiale pentru proiectele tale!

Comentarii

Articole similare