38%

Placa OSB 3 grosime 18 mm 2500x1250 mm (3,125 mp/buc)

14100 RON (TVA inclus) 23000 RON
Livrarea se poate face prin Flota TehnoConstruct, Curier Rapid sau Transportatori Parteneri. Costurile de Livrare se vor afișa în pagina de checkout (pagina de trimitere a comenzii).
Cod produs - SKU OSB-18
Intreaba Stoc

Descriere

Placa din aschii orientate OSB (Oriented Strand Board) produsa de EGGER este o placa lemnoasa rigida triplu stratificata , obtinuta prin presarea la cald a unui covor de aschii de lemn cu orientare ortogonala, incleiate cu o rasina sintetica rezistenta la umiditate. 

 

Domenii de utilizare:

-  Inlocuirea pardoselilor vechi  (potrivit ca suport pentru toate tipurile de pardoseli, parchet, gresie etc)

-  Panouri de protectie (panouri de mascare, de acoperire, de protectie ziduri, garduri delimitare santiere, elemente de ranforsare constructii instabile)

- Amenajari interioare (posibilitati multiple de utilizare constructiva si decorativa)

- Standuri expozitionale (material robust si rezistent)

- Ambalaj industrial (calitate constanta a placilor, fara portiuni cu rezistenta diminuata)

- Cofraje beton (pentru fundatii, margini de placi, placi cofrare cu utilizare repetata)

 

Placile OSB nu necesita tratament anti-insecte.

 

Fixarea placilor de OSB :

- cuie cu tija spiralata/striata cu diametrul de min. 3mm si lungime min. 2,5 x grosimea placii, dar nu mai putin de 50 mm

- holzsuruburi de lemn cu cap ingropat cu diametrul de min. 4,2 mm si lungime min. 2,5 x grosimea placii, dar nu mai putin de 45 mm

- capse din sarma cu grosimea de min. 1,53 mm, lungime 50mm si latime 11 mm

 

Atentie ! Nu se vor folosi cuie de dulgherie pentru montarea placilor OSB !

 

Datorită orientării speciale a aşchiilor din straturile de mijloc şi suprafaţă, plăcile OSB prezintă o particularitate din punct de vedere al comportamentului mecanic: rezistenţa la încovoiere şi rigiditatea din încovoiere (modulul de elasticitate) a plăcilor este de circa 2,5 mai mare pe axa principală (axa de rezistenţă), comparativ cu cea secundară. Pentru identifi care uşoară, axa principală e dată de lungimea plăcii, iar cea secundară se afl ă pe lăţimea acesteia.

1. În cazul PODELELOR şi ASTERELILOR, plăcile trebuie dispuse şi montate cu latura lungă perpendicular pe reazeme (grinzi, căpriori), respectiv cu cea scurtă fixate pe suporţi.

2. Îmbinările în cruce trebuie evitate. Pentru această, plăcile trebuie decalate cu minim 40cm între rândurile adiacente ale panotajului.

3. În cazul placărilor de PEREŢI, rigiditatea maximă se obţine când plăcile sunt montate în poziţie verticală. 

 

Gletuirea sau tencuirea placilor nu este posibila si nici recomandata. Solutia cea mai folosita pentru finisajele interioare o reprezinta placarea suplimentara cu gips-carton. Pentru exterior, se recomanda fatade izolate cu vata minerala sau fatade ventilate.

 

Daca se va folosi pentru montarea peretilor exteriori sau a sarpantei se va monta obligatoriu o bariera suplimentara de vapori pentru evitarea apei de condens (apa de condens apare prin transportul umiditatii in cazul diferentelor de temperatura sau a curentilor de aer prezenti intre suprafete neetanse.

 

Detalii

SKU
OSB-18
Categorii
Greutate
32 kg

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review