Gardul de plasă potrivit pentru proprietatea ta. Tot ce trebuie să știi

Sursa foto: Pexels.com


Ești în căutarea unui gard pentru proprietatea ta și încă nu știi dacă să optezi pentru un model din lemn, de metal sau plasă sârmă zincată? Fiecare dintre acestea se califică pentru anumite spații și zone.
Fără îndoială, un gard din lemn este mai elegant, oferă protecție suplimentară și chiar intimitate, ferindu-te de ochii vecinilor curioși însă, dacă trebuie să delimitezi un spațiu foarte mare ce ține de amenajarea grădinii, realizarea unui țarc sau chiar un șantier, acesta nu numai că nu este practic dar poate fi și foarte costisitor. De aceea, un gard de plasă este soluția salvatoare.
Află din articolul de mai jos tot ce trebuie să știi despre plasa de sârmă!


Când și unde se folosește plasa de gard


Plasa de sârmă sau plasa de gard, așa cum mai este denumită, este foarte populară atât la noi în țară cât și în alte zone, datorită versatilității sale. De aceea, aceasta este folosită la scară largă, putând fi zărită la locurile de joacă ale copiilor, terenuri de sport, adăposturi pentru animale, locații profesionale sau pentru protejarea culturilor și nu numai.
Plasa de sârmă galvanizată, cu ochiuri mici sau mai mari, poate fi utilizată pentru construirea unor țarcuri pentru animale dar și pentru protejarea proprietății de musafirii nepoftiți. De asemenea, plasele sârmă sunt folosite pentru menținerea securității pe aeroporturi, baze militare și chiar șantiere.


Avantajele plasei de sârmă pentru gard


Folosită într-o mulțime de cazuri, plasa sârmă zincată este atractivă pentru mulți proprietari dintr-o mulțime de motive, precum raportul excelent calitate-preț, versatilitatea acestuia, ușurința în montare și nu numai. Plasa zincată gard este una dintre cele mai practice metode de îngrădire a unei proprietăți mai mari sau mai mici.
Un gard de plasă oferă o mulțime de avantaje oamenilor, iar noi vom menționa în continuare câteva dintre acestea:


1. Prețul convenabil


În comparație cu alte tipuri de gard, precum cele din lemn sau metal, plasa de sârmă este mult mai ieftină, atât la achiziție cât și la montare. Iar acest aspect cântărește mult atunci când avem de înconjurat grădini mari, culturi vaste sau țarcuri pentru animale.


2. Instalare rapidă


Încurajăm întotdeauna să se apeleze la specialiști pe care te poți baza că fac de la început o treabă bună. Însă, în cazul în care dorești să te ocupi personal de instalarea plasei de sârmă, trebuie să știi că nu este o sarcină foarte complicată.


3. Mentenanță redusă


Atunci când gardul de plasă este instalat corect, nu mai ai nimic de făcut. Grație suprafeței galvanizate sau chiar plastifiate, nu va rugini și nici nu va acumula mizerie. Este posibil să intervii în cazul în care plantele cresc foarte mult și se înalță pe acesta.


4. Oferă vizibilitate


Datorită "ochiurilor" mari, plasa de gard nu obturează deloc vizibilitatea, iar acest lucru este un beneficiu major, deoarece îți permite să vezi prin el.


5. Rezistență


Datorită sârmei galvanizate și a flexibilității sale, plasa de sârmă este durabilă, nu se rupe cu ușurință nici chiar în situația unor furtuni sau a unui vânt foarte puternic deoarece acesta din urmă trece prin ochiurile plasei fără să o afecteze în vreun fel.


6. Ușor de reparat


În situația în care o porțiune s-a deteriorat, aceasta poate fi decupată și înlocuită cu ușurință.


Ce trebuie să știi despre plasa de sârmă


Gardul de plasă este deseori întâlnit atât la îngrădirea unor proprietăți personale cât și a unor zone industriale și nu numai. Acesta are un preț avantajos, un aspect plăcut și, datorită faptului că nu este un gard opac, lasă loc de conversații cu vecinii și nici nu obturează priveliștea.
Gardurile plasă sârmă zincată au avantajul că sunt ușor de montat, sunt rezistente și nu necesită vreo mentenanță anume, devenind o alegere potrivită pentru cei ce nu vor să investească foarte mult într-un gard din lemn sau metal sau atunci când proprietățile sunt foarte mari și altă variantă de gard nu ar fi avantajoasă.
Pe piață există mai multe variante ale plasei de sârmă, unele fiind galvanizate iar altele și plastifiate pentru a împiedica apariția ruginii și pentru a-i spori rezistența. Trecerea panoului de gard prin acest proces chimic numit galvanizare îi prelungește durata de viață și diminuează întreținerea.
Modelul de plasă sârmă plastifiat este chiar mai rezistent decât cel galvanizat simplu.


Citește și: Pregătirea grădinii pentru primăvară. Ce unelte de grădină și accesorii nu trebuie să-ți lipsească

Cum se instalează un gard de plasă


Dacă ești îndemânatic, îl poți monta și singur însă, trebuie să te asiguri că știi ce faci pentru evitarea unor situații neplăcute sau chiar periculoase.
Există anumite riscuri pe care ți le asumi atunci când te decizi să îl montezi singur, cum ar fi distanțele diferite dintre stâlpi, balamale poziționate greșit, stâlpi incorect ancorați sau ancorați la adâncimi diferite, ce vor atrage după ele o imagine destul de neuniformă a gardului.
Dacă totuși insiști să îl montezi singur, ține cont de pașii de mai jos pentru a te asigura că faci o treabă bună chiar de la început:


Măsoară distanța corectă și egală între stâlpi


Pentru a fi sigur că țevile sunt amplasate la aceeași distanță unele de altele, măsoară corect. Astfel, gardul de plasă va fi echilibrat, nu se va rupe și va avea un aspect uniform.


Sapă gropile la aceeași adâncime


Nu ți-ai dori ca un stâlp să fie mai înalt și altul mai jos, nu-i așa? Ia în considerare o adâncime de aproximativ 30 de cm pentru fiecare stâlp în parte.


Ancorează stâlpii / țevile rectangulare în beton


Cu fixarea stâlpilor sau țevilor rectangulare te asiguri că aceștia vor rezista indiferent de condițiile meteo și de trecerea timpului, dar și de tipul de sol, mai ales dacă acesta este nisipos sau instabil în general. Prin ancorarea țevilor în beton, baza acestora este ferită de rugină.


Folosește fitinguri sau sârmă de oțel


Fitingurile sau sârma din oțel sunt o opțiune excelentă ce ajută la realizarea prinderii plasei de sârmă de țevile sau stâlpii de susținere.


Folosește cuie ancorare cort


Nu este un pas obligatoriu, însă în cazul în care dorești ca plasa din sârmă să fie mai rezistentă și mai fixă în partea de jos, poți folosi cuie pentru ancorare cort ce vor fi amplasate din loc în loc. Acest pas este bine de luat în considerare în cazul în care folosești gard de plasă pentru construcția unui țarc pentru animale, spre exemplu, și dorești ca acestea să nu încerce să evadeze ridicând plasa.


Ține la distanță plantele cățărătoare


Deși este o modalitate populară de a aduce un plus valoare din punct de vedere estetic, plantele cățărătoare pot avea consecințe nedorite. Deși vița de vie, iedera sau alte plante arată foarte bine, le poți planta la distanță de gard căci rădăcinile acestora, la maturitate, pot afecta structura gardului, ridicându-l din pământ. Mai mult, poate duce la deformarea plasei de gard.


Tipuri de plasă sudată din gama TehnoConstruct.ro


Cum probabil știi deja, există mai multe modele de plasă sârmă sau gard plasă. Iată doar câteva modele pe care le regăsești în portofoliul magazinului nostru TehnoConstruct.ro:


1. Plasă din sârmă galvanizată sudată și plastifiată

plasa-sarma-galvanizata

Rezistentă, funcțională, maleabilă, aceasta este potrivită pentru grădină, cotețe păsări, cuști de animale de dimensiuni mici. Culoarea verde o face să se integreze cu ușurință într-un peisaj natural.


2. Panou grad bordurat Zincat

panou-gard-bordurat

Panoul de gard este rigid, este potrivit pentru împrejmuirea construcțiilor atât civile cât și industriale. Acest tip de panou are ochiuri dreptunghiulare și ranforsări orizontale care îi conferă un grad mare de robustețe. Este ideal pentru protecție și un plus de siguranță. Dimensiunea ochiurilor este de 60 mm.

Citește și: Importanța armăturilor în construcția unei case

3. Plasă din sârmă groasă cu ochiuri rare

plasa-sarma-groasa-ochiuri-rare

Acest model de plasă de sârmă este potrivit pentru realizarea unor colivii pentru păsări sau cuști pentru animale micuțe sau pentru delimitarea unui spațiu. Sârma din oțel este galvanizată, are o calitate ridicată iar o caracteristică aparte constă în faptul că este încrețită între noduri, pentru ca acestea să aibă mereu aceleași dimensiuni. Aceasta vine ambalată la suluri, iar grosimea sârmei poate avem 1 mm sau 1.1 mm.

 

Pentru mai multe modele de plasă de sârmă și materiale metalurgice, nu ezita să vizitezi magazinul online TehnoConstruct.ro și să iei legătura cu unul dintre consultanții noștri!

Comentarii

Articole similare