Alex Crisan - Arbitru International Snooker

Alex Crisan Abitru International de Snooker

Alex Crisan este Coordonator de Vanzari TehnoConstruct.ro si face parte din echipa noastra de peste 10 ani. Este unul din specialistii nostri in materie de betoane, materiale pentru constructii si finisaje.

De peste zece ani, mai precis din iunie 2006, Alex si-a dezvoltat o noua pasiune, snooker-ul, si i-a placut atat de tare incat a ajuns unul dintre cei mai buni si mai apreciati arbitri de snooker din lume. Da, un roman, a reusit sa sparga barierele britanice, asa cum foarte amuzant scrie Dilema Veche in editia nr. 572 din 29 ianuarie - 4 februarie (http://www.dilemaveche.ro/sectiune/singular-plural/articol/ochii-n-314-178), articol pe care il redam mai jos.

 

„El este Alex“, stiti reclama. Îl stiti pe Alex. Ei bine, eu despre alt Alex vreau sa va povestesc. Fiindca, daca nu stiti, de curand a mai aparut un Alex. E vorba de Alex Crisan, arbitrul de snooker, care a ajuns anul acesta (2015) sa arbitreze meciuri la Masters-ul de la Londra. A fost desemnat chiar sa arbitreze si una dintre semifinalele acestui turneu (aflat intre primele trei din lume, ca prestigiu). Alex a intrat, deci, in lumea arbitrilor consacrati. Se stie cat e de greu sa fii admis in orice asemenea elita de sorginte britanica. „Alex al nostru“, cum i-au zis comentatorii nostri de snooker, a reusit. „Alex este un erou.“

 Alex Crisan snooker

In paralel cu pasiunea pentru constructii, Alex este Presedintele Colegiului Central al Arbitrilor din cadrul Federatiei Romane de Snooker, primul Arbitru Examinator la nivel international din Sud-Estul Europei si din anul 2011 este si Arbitru World Snooker. Alex a arbitrat meciuri la toate nivelele : finala Campionatului European, finala Campionatului Mondial de Amatori, finala European Tour de la Sofia din 2013 si a reusit cea mai buna performanta in anul 2015 cand a fost desemnat sa arbitreze cel mai prestigios turneu invitational din circuitul profesionist de snooker : Masters-ul (competitie cu cei mai buni 16 jucatori din lume), avand chiar o semifinala. Ulterior, a mai arbitrat semifinale la German Masters (Berlin, februarie 2016) si European Masters (Bucuresti, octombrie 2016). In toti acesti ani, Alex i-a arbitrat pe toti jucatorii profesionisti, dintre care amintim: Ronnie O'Sullivan, Steve Davis, Mark Selby, Neil Robertson, Shaun Murphy, Ding Junhui, John Higgins, Judd Trump, avand deja cateva sute de meciuri arbitrate in Main Tour.

  Alex Crisan snooker

 

Daca vrei sa stii mai multe, intreaba-ne !