În căutarea unui trai mai bun, mai sigur și confortabil, oamenii au testat și dezvoltat diverse metode și materiale pe care le-au folosit în vederea realizării construcțiilor rezidențiale și publice care să le satisfacă nevoile. Materialele naturale – piatra, lemnul, argila arsă (folosită pentru obținerea cărămizii) sunt dovada incontestabilă a rezistenței în timp, dovadă atestată și susținută de existența în prezent a unor clădiri și construcții realizate cu sute de ani în urmă. Folosite și în prezent, aceste materiale conferă în continuare rezistență, frumusețe și unicitate construcțiilor în a căror realizare sunt utilizate.
Tehnologia a făcut posibilă descoperirea unei alternative a cărămizii, și anume blocurile de cărămidă ceramică cu goluri de aer în interior al căror scop îl constituie creșterea calității termoizolante și a rezistenței la compresiune. Mergând pe premisa conform căreia atât cărămida plină (tradițională), cât și cea cu goluri sunt și vor fi folosite în continuare în sectorul construcțiilor publice și rezidențiale prezentăm în continuare câteva diferențe între aceste două materiale, care te vor influența în luarea deciziei în ceea ce privește alegerea unuia dintre ele în vederea realizării proiectului în care ești implicat.
Cărămida Porotherm (cea cu goluri) are avantajul de a fi mai ușoară comparativ cu concurenta ei, cărămida tradițională. La capitolul izolare termică și fonică, punctele sunt câștigate tot de cărămida Porotherm. Dimensiunile mai mari ale cărămizilor Porotherm, comparativ cu cele ale cărămizilor pline, sunt un factor important în ceea ce privește timpul de execuție al unei lucrări din categoria zidărie cărămidă, necesarul de timp alocat unei astfel de lucrări fiind mai redus dacă se utilizează cărămida ceramică cu goluri.
Citește și despre: Cum întreții corect cărămida decorativă de interior și exterior
În ce condiții se folosește cărămida Porotherm?

Sursa foto: Freepik.com
În cazul în care te-ai hotărât să folosești în construcția casei tale cărămidă zidărie, variantele cărămizii Porotherm pe care le poți procura de pe site-ul www.tehnoconstruct.ro, unde îți punem la dispoziție produse de calitate superioară fabricate de Wienerberger (cunoscut ca cel mai mare producător de cărămidă ceramică din lume), este bine să știi că există variante atât pentru pereții portanți cât și pentru cei neportanți, pentru cei folosiți la interiorul sau exteriorul clădirii. Pentru a-ți ușura alegerea, variantele de cărămidă Porotherm sunt împărțite pe game, în funcție de scopul utilizării lor.
Astfel, categoria de cărămidă numită Porotherm Robust (Porotherm 30 Robust, Porotherm 25 Robust) poate fi utilizată cu succes atât pentru zidirea pereților structurali cât și a celor nestructurali, asigurând o protecție ridicată împotriva penetrării apei. În plus, această gamă este recomandată și în zonele seismice. Datorită ghidajului de tip Nut și Feder, se obține rapiditate la punerea în operă, o planeitate perfectă a zidăriei și o tencuire ușoară a suprafeței, cu un conținut redus de material (mortar).
În vederea obținerii unui echilibru în ceea privește raportul calitate/preț când aducem în discuție variante de blocuri ceramice destinate construcțiilor multifamiliale, produsele din gama Porotherm Optim (Porotherm 25 N+F și Porotherm 25/30 Light Plus) sunt alegerea perfectă. Produsul Porotherm 25 N+F este recomandat în a fi utilizat la structuri în cadre, cât și pentru construcția pereților nestructurali de închidere și compartimentare.
Gama Porotherm Profi, (Porotherm 38 N+F Profi, Porotherm 30 N+F profi, Porotherm 25 N+F Profi și Porotherm 12 N+F Profi) destinată tot pereților neportanți, îți permite să realizezi lucrări de zidărie la temperaturi ce ajung la minim -5 grade Celsius, în cazul utilizării spumei adezive speciale pentru acest produs. Lucrezi rapid și eficient, iar rezultatul final este unul satisfăcător.
Realizarea pereților nestructurali destinați compartimentării interioare revine produselor din categoria Porotherm Interior ( Porotherm 20 N+F, Porotherm 15 N+F și Porotherm 11,5 N+F). Prin utilizarea acestor blocuri ceramice pentru zidăria pereților despărțitori, vei obține o atmosferă plăcută, lipsită de umiditate, în interiorul casei tale. Totodată, performanțele acustice oferite de gama Porotherm Interior respectă și asigură cerințele standardizate în ceea ce privește elementele de separare între încăperi din același apartament sau casă.
Citește și despre: Țigla ceramică, pentru case bine acoperite și protejate
Avantajele cărămizii Porotherm
La fel ca oricare alt material utilizat în construcții, cărămida ceramică Porotherm vine la pachet cu o serie de avantaje și dezavantaje. Fiind un produs ce utilizează tehnologii de ultimă oră, blocurile ceramice Porotherm se adaptează condițiilor de mediu și climă cât și normelor de construcție specifice țării noastre. Pentru cei interesați de preț cărămidă Porotherm, este bine de știut că acesta poate varia, în funcție de tip, dimensiune, paleții asigurând necesarul pentru suprafețe diferite ca metri pătrați.
Pe lista avantajelor specifice cărămizii Porotherm, figurează:
- rezistența mecanică ridicată, mai ales pentru variantele ce se pot folosi și pentru pereții portanți;
- izolarea termică, datorată structurii cu goluri; ca și beneficiu, costurile facturilor la energie vor fi mai reduse, datorită capacității de a menține căldura în interiorul locuinței în sezonul rece și de a împiedica pătrunderea căldurii excesive pe timpul verii;
- rezistența la foc; spre exemplu, în cazul cărămizilor ceramice cu grosimi cuprinse între 200-300mm s-a constatat o rezistență la foc care variază în intervalul 4-8 ore;
- împiedicarea apariției mucegaiului și a igrasiei, asigurând un mediu sănătos în interiorul locuinței;
- durabilitatea în timp, care poate depăși 100 de ani (comparativ cu o casă construită din blocuri BCA a cărei rezistență este garantată pentru aproximativ 50 de ani);
- este eco-friendly, fiind obținută din materiale naturale;
- rapiditatea construirii structurilor de zidărie, datorită greutății reduse a blocurilor de cărămidă ceramică Porotherm, a ușurinței manipulării și aplicării mortarului sau spumei adezive.
Cum nimeni și nimic nu este perfect, trebuie menționate și dezavantajele utilizării blocurilor de cărămidă Porotherm, chiar dacă sunt puține la număr. Astfel, costurile în ceea ce privește achiziția depășesc costurile investite în alte materiale pe care le-ai putea folosi la construcția casei tale, cum ar fi spre exemplu blocurile din BCA (Beton Celular Autoclavizat). Greutatea relativ mare în comparație cu alte materiale, cât și faptul că necesită punerea în operă de persoane cu experiență în ceea ce privește zidăriile din cărămidă, reprezintă alte inconveniente pe care le poți lua în calcul atunci când te decizi dacă intenționezi să îți construiești casa cu cărămidă Porotherm sau te orientezi spre alte produse.
Pentru că dorim să te susținem în realizarea proiectelor tale noi, cei de la TehnoConstruct, îți oferim o gamă variată din categoria cărămidă Porotherm, disponibilă la prețuri și dimensiuni diferite, respectând toate normele de calitate necesare astfel încât succesul unei construcții trainice și sigure să fie garantat. Ai nevoie de noi? Ne găsești la oricare dintre următoarele numere de telefon : 0762.20.55.88 | 0761.10.41.41, sau ne poți trimite un mesaj pe adresa noastră de email: office@tehnoconstruct.ro.
Comentarii