Pregătirea grădinii pentru primăvară. Ce unelte de grădină și accesorii nu trebuie să-ți lipsească

Cine se pregătește corespunzător cu unelte pentru grădinărit, cu semințe și fertilizanți din timp, va avea o grădină roditoare toată vara. Întreținerea plantelor poate fi o muncă grea și costisitoare, însă satisfacția cultivării propriilor răsaduri de legume va fi fără egal, la fiecare mică recoltă.

Amenajarea și întreținerea grădinii presupune un necesar de unelte pentru grădină pentru fiecare gospodar. Am pregătit un ghid scurt privind întreținerea unei grădini - prin soluții practice și unelte pentru grădină pe care este recomandat să le ai la îndemână… dar fără de care rezultatele nu ar fi atât de bogate!


Pregătirea grădinii pentru primăvară


Pregătirea grădinii este un proces complex, care are nevoie de toată atenția, grija și îndemânarea ta. Este nevoie să fii atent la câteva reguli de bază privind nevoile primare ale unei recolte sănătoase dar și la alegerea unor unelte pentru grădină care să-ți ușureze munca.


Ce nevoi are grădina ta la început de primăvară?


1. Curățarea grădinii. Curățarea solului este esențială pentru un mediu propice de dezvoltare ale noilor răsaduri sau pentru dezvoltarea armonioasă a butașilor de anul trecut. Frunzele în descompunere necurățate, afectate de procesul de îngheț/dezgheț pot fi mediul perfect pentru dezvoltarea mucegaiului nociv sau a altor fungi neprielnici noilor plantații.

• Scutură rămășițele de frunze uscate rămase de peste iarnă.
• Este timpul să înlături cantitățile de mulci și să lași pământul să se bucure de venirea primăverii.
• Întinerește plantele lemnoase prin curățarea de ramurile neproductive/uscate.

Totuși, îngrășământul natural este binevenit: solul preia substanțele de care are nevoie pentru a deveni mai bogat și mai fertil și pentru a fi pregătit să găzduiască recolte bogate și diverse. Lunile februarie și martie sunt cele mai potrivite pentru a scoate din hibernație uneltele pentru grădinărit.

2. Afânarea solului. Afânarea solului este un procedeu care implică un efort fizic susținut și destul de extenuant. Se recomandă acest procedeu cu câteva luni înainte de plantarea semințelor, a răsadurilor sau a pomilor fructiferi.

3. Asigurarea umidității. Hidratarea este importantă, chiar și pentru sol. În funcție de eficiența de stocare a apei în sol, rădăcinile plantelor vor avea în permanență necesarul de apă, chiar și în zilele secetoase ce vor urma în sezonul cald.

Irigarea poate fi automatizată, cu benzile de picurare potrivite însă este necesară și îmbunătățirea calității de stocare a apei prin materiale de grădinărit inteligente precum blocuri de fibră de cocos sau procese riguroase de afânare a solului.

Plantarea de arbori și arbuști pe lângă zona destinată grădinii poate ajuta la menținerea umidității în sol chiar și în cele mai călduroase zile ale verii. Pentru spațiile și grădinile micuțe, pompele de stropit cu capacități reduse de stocare, portabile, sunt ideale pentru fertilizarea sau curățarea plantelor.

4. Protecția împotriva soarelui excesiv și a dăunătorilor. Soarele puternic poate provoca o serie de probleme pe plantație, mai multe decât beneficiile pe care le poate aduce. E important să organizezi grădina în așa fel încât să protejezi de raze și lumina directă.

Plasele create pentru protecția solară pot avea astfel un dublu rol: atât de protecție împotriva razelor soarelui din zilele toride de vară, cât și de protecție împotriva anumitor dăunători ce vor să se hrănească cu frunzele sau fructele plantelor din grădină.


Ce unelte de grădinărit trebuie să ai la îndemână


unelte-scule-gradina-livada-tehnoconstruct

Sursa foto: Unsplash.com


Gard Solar

plasa umbrire solar

Plasa Umbrire Gard Solar 80 gr este o unealtă pentru grădină indispensabilă protecției fructelor și legumelor în timpul zilelor toride de vară. Plasa se regăsește sub mai multe densități, putând fi folosită pentru umbrirea culturilor de legume, de fructe, a viței de vie, precum și a teraselor.


Greblă pentru frunze

grebla verde

Grebla pentru frunze cu 22 dinți este realizată din fier forjat, tratat termic, fiind utilizată atât pentru afânarea solului dur, cât și pentru tăierea rădăcinilor. Grebla cu 22 de dinți strange fiecare frunză uscată din grădină, fără să lase nimic în urmă.


Irigare automată


banda picurare

Banda de picurare automată ajută la eficientizarea precesului de udare a grădinii. Destinată udării grădinilor prin metoda modernă de picurare controlată, banda de picurare ajută la distribuirea uniformă a apei în sol, cât și la o mai bună acoperire a suprafeței necesarului de apă pentru recoltă.


Pompă de stropire

pompa-stropit


Pompa pentru stropit de 2 L este ustensila perfectă pentru grădinile mici sau plantele de apartament. Cu o capacitate de 2 L, se dovedește potrivită dezinfectării și protecției plantelor din gospodărie prin umplerea cu fertilizatori, erbicide sau doar apă pentru curățare.


Plasă antiburuieni


plasa-antiburuieni

Plasa antiburuieni cu dimensiuni de 1 x 100 m este o unealtă pentru grădinărit din polietilenă țesută ce îți va ușura munca de întreținere a grădinii împotriva celui mai încăpățânat invadator - firele de iarbă. Plasa antiburuieni are o rezistență sporită în timp, protejând culturile împotriva creșterii ierbii pe parcursul mai multor recolte.

Grădinăritul este o muncă susținută care are nevoie de toată atenția și dedicarea ta. Poate fi un proces dificil unde satisfacția obținerii de recolte bogate este pusă la încercare însă grație ustensilelor și sculelor pentru grădinărit îți poți ușura efortul considerabil.

Dacă dorești să îți amenajezi grădina, verifică portofoliul magazinului nostru și ia legătura cu un consultant pentru un proces de achziție fără cusur!

Comentarii