Materiale pentru proiectele tale din grădină: plasă de Buzău, prelată impermeabilă, plasă de umbrire solar

Toamna este momentul în care orice gospodar își va face timp pentru a pregăti grădina pentru somnul de iarnă. Activitățile pe care le vei practica în acest sezon presupun curățarea solului, săparea și fertilizarea pământului, îngrijirea pomilor, mutarea plantelor care nu rezistă la frig, curățarea și depozitarea uneltelor folosite la grădinărit, protejarea mobilierului de grădină cu diverse huse.

În același timp, toamna și primăvara sunt perioadele din an în care majoritatea se ocupă cu realizarea unor proiecte în grădina lor, care țin de construirea unui solar, de realizarea unor țarcuri pentru păsări sau răsaduri, înlocuirea gardului, construirea unui grătar, a unui foișor etc.


Cum construiești un solar

Poți să te apuci de construirea unui solar dacă ești o persoană căreia îi face plăcere să se implice în proiecte de genul Do-It-Yourself (DIY). Dacă apelezi și la ajutorul unui prieten sau membru de familie care să te ajute, cu siguranță proiectul tău va fi un succes. Plus că vei avea satisfacția că ai făcut ceva util pentru tine și familia ta.

În cazul în care consideri că este momentul să consumi legume și fructe din propria cultură, poți să iei în calcul necesitatea unui solar. Primul pas este să faci o listă cu materialele necesare pentru proiectul tău și să alegi zona din grădina ta sau de pe terenul tău cea mai favorabilă pentru un solar. Este recomandat ca acesta să fie amplasat pe un sol fertil, la distanță de copaci pentru a permite căldurii și luminii solare să ajute culturile, fără a fi umbrite de coroanele copacilor. Cu toate acestea, în perioadele foarte calde și secetoase, solarul se poate proteja cu o plasă umbrire gard, amplasată deasupra foliei care acoperă solarul.

Să revenim la lista materialelor necesare construirii unui solar. În primul rând vei avea nevoie de: țeavă zincată, arcade, folie de polietilenă, cleme metalice sau de plastic (necesare prinderii foliei de cadrul solarului) și un aparat de sudură. Odată finalizat solarul, la interior va fi necesar să achiziționezi bandă picurare, furtun, robinet, pompă de stropit.

Există multe demonstrații pe internet ce te ajută cu procesul de construire pas cu pas. În linii mari, pentru început se vor fixa în pământ stâlpii obținuți din țeava zincată și se vor stabiliza cu beton. Se vor înfige în pământ la cele patru colțuri care vor delimita perimetrul solarului. Ulterior, între aceștia se va completa cu alți stâlpi care se vor alinia cu ață. Capetele superioare ale stâlpilor se unesc între ele cu țeavă, prin sudură. Pasul următor presupune fixarea arcadelor care se vor suda la capetele stâlpilor între care se face legătura. Aceste arcade se fixează între stâlpii paraleli dispuși pe lungimea solarului. Urmează montarea coamei deasupra solarului și a porții sau porților, în cazul în care se optează pentru uși la ambele capete ale solarului. Pe lângă faptul că ușile asigură accesul în solar, ele vor permite și aerisirea acestuia. Pasul următor presupune montarea foliei, care se va prinde cu cleme de cadrul solarului.

După finalizarea solarului, se va săpa pământul din interior, se vor semăna semințele sau se vor planta răsadurile viitoarelor culturi. În cazul în care se dorește întrebuințarea solarului și pe perioada sezonului rece, va fi nevoie de un sistem de încălzire amplasat în interior, care să asigure temperatura optimă dezvoltării legumelor și fructelor plantate.


Citește și despre: Cum îți pregătești grădina pentru toamnă. Sfaturi și recomandări practice


Plasa de Buzău, întrebuințări în grădină

plasa-buzau

Sursa foto: Freepik.com


Când ai o grădină, vei fi ocupat cu diverse proiecte de amenajare ale acesteia, unele ușoare, altele puțin mai complicate. Dar, dacă aloci suficient timp și îți iei ca ajutor uneltele de grădină potrivite, proiectele din grădina ta pot lua foarte ușor forma unui hobby. În plus, este demonstrat faptul că petrecerea timpului în aer liber este benefică atât pentru organism, cât și pentru starea noastră psihică.

Să vedem ce poți face cu plasa sudată, numită și plasă de Buzău. O metodă utilă și ușor de pus în practică este folosirea acesteia pentru a împrejmui porțiuni din grădină sau întreaga curte. Pentru un plus de intimitate, gardul obținut din plasă sudată se poate acoperi cu o plasă de umbrire gard. Separarea de ochii curioși este posibilă și în situația în care alegi să construiești un gard din sârmă sudată dispusă pe două rânduri paralele separate de pietre sau bolovani medii ca dimensiune. Această tehnică se poate folosi și pentru obținerea unor piese de mobilier din grădină de genul băncuțelor, meselor sau a jardinierelor.

Un alt material pe care îl poți folosi la construirea unui gard, delimitarea unui țarc pentru păsări sau a unei suprafețe pe care cultivi răsaduri, este plasa de gard.

Pentru construirea unei platforme care poate reprezenta baza unui foișor, a unei anexe sau alei, plasa de Buzău se poate folosi pentru armarea betonului. Un avantaj al acestui material este reprezentat de prețul accesibil la care se adaugă ușurința manevrării.


Citește și despre: Irigarea grădinilor eficient și fără efort. Ce trebuie să știi despre furtunul de grădină și banda de picurare


La ce poți utiliza prelata impermeabiă

prelata-impermeabila

Sursa foto: Pexels.com


Când se apropie sezonul rece, trebuie să iei în calcul curățarea și depozitarea uneltelor de grădină într-un spațiu ferit de umezeală, cât și variantele cu care poți proteja de intemperii diverse lucruri pe care le ții în grădină. Prelata impermeabilă este opțiunea cea mai potrivită la care poți apela pentru protecția grămezilor de lemne, a baloților de paie, a unei remorci sau ambarcațiuni. Faptul că prelata impermeabilă este prevăzută cu inele de prindere dispuse de jur-împrejur pe margini, îți permite să o ancorezi dacă este cazul. Avantajul prelatei impermeabile este reprezentat de rezistența la ploaie, zăpadă, grindină, îngheț.


Nu uita că la TehnoConstruct  poți găsi toate uneltele necesare proiectelor tale din grădină, indiferent de gradul lor de dificultate. Apelează cu încredere la echipa noastră care îți va livra oriunde în țară materialele necesare, astfel ca tu să poți realiza proiectele visate pentru casa și grădina ta.

Comentarii